Om oss

Företagsnamnet Svarteborgs Plåt är ett väletablerat namn som härstammar från grundaren till företaget, Olle Dahlberg. Olles son Anders Dahlberg driver sedan 2010 företaget och har utvecklat det till den nuvarande formen.

Vi har mellan 15-20 st anställda beroende på säsong som arbetar med allt vad gäller plåt. Våra kunder finns mellan Strömstad – Stenungsund och vi utvecklar hela tiden vårt företag och kundkrets.

Sedan 2020 säljer vi också produkter till djur såsom foder, ströprodukter, stängselmaterial, stallinredning och mycket mera.

Svarteborgs Plåt har två dotterföretag, Wiktorssons Byggservice AB och Torpfors Trävaruaffär AB. Wiktorssons Byggservice är en byggnadsfirma som har sitt säte i samma lokaler som oss, på Prästgården 31 i Dingle. De utför både snickeriarbete till privatpersoner och företag samt totalentreprenad.

Torpfors Trävaruaffär AB förvärvades hösten 2022 och är en trävaruhandel som ligger i Ed. Där tillgodoser vi både privatkunder samt byggnadsfirmors önskemål om material.

Tillsammans med våra dotterbolag utför vi helhetslösningar efter kundernas önskemål.