Desinfektion

Staldren

25 kg

Staldren är en torrhygienprodukt att använda i stallar och djurproduktion. Den varken angriper eller fräter några ytor. Handskar behöver inte användas vid spridning. Staldren binder fukt, ammoniak och verkar även mot bakterier och svampsporer samt desinficerar.

Att applicera mellan 50-100g per kvadratmeter är en lämplig utgångsgiva till de flesta djurslag. På större strömängder och djupströbäddar är det bra att vara noga att strö längs med kanterna för att minska andelen fluglarver. Det är lämpligt att strö lite extra på fuktiga och utsatta områden.

Gris:

– I grisningsstallet strös 50-100g per kvadratmeter före grisning. Därefter 3 dagar i sträck och efter det fortsätta 2 gånger per vecka till avvänjning.

– Vid insättning i avvänjningsstallet strös Staldren 3 dagar i sträck och därefter 2 gånger per vecka.

– I slaktsvinsstallet strös 1-2 gånger per vecka.

– Vid karantän/sjukdom/in- och utleverans kan Staldren dagligen strös över hela ytan.

– Efter mekanisk rengöring i tomt stall kan Staldren strös i hela utrymmet.

Mjölkko och Kalv:

– Strö 50-100 g 2 gånger per vecka på bakre delen av båspallen.

– I system med djupströ strös Staldren en gång per vecka med 50-100 g per kvadratmeter.

– I kalvningsboxen efter rengöring strös hela golvytan med Staldren för att sedan strös med nytt strö. Avslutningsvis så strör man ytterligare ett lager Staldren. Som underhåll räcker sedan att man strör ny Staldren 2 gånger per vecka med 50-100 g per gång. Om diarre skulle uppstå är det lämpligt att strö Staldren varje dag.

Häst:

– Staldren kan användas direkt i hoven om hästen har strålröta.

– Vid väl rengjord box strös Staldren jämnt i boxen, ca 50-100 g per kvadratmeter, sedan läggs nytt strö in och man kan avsluta genom att strö Staldren längs kanterna för att minska risken för fluglarver.

– Efter det kan man strö Staldren på fuktiga ställen i boxen.

– I rengjord fölbox strös Staldren över hela golvytan, nytt strö läggs in och ytterligare ett lager Staldren strös.

Fjäderfä:

– Till värphöns så sprids 50-100g Staldren i redena vid insättning av nya höns samt på golvytan med minst 100 g per kvadratmeter. Därefter sprids Staldren i redena och på golvytan en gång i veckan.

– Till slaktkyckling i ex ett 1500 kvadratmeter stort rengjort stall ska 75 kg Staldren spridas med tex elblåsare eller spridarvagn. Lägg ut bädden och sprid sedan ytterligare 50 kg ovanpå bädden. Fortsätt därefter med 50 kg per vecka tom slakt.

– Om fukt eller bakteriproblem uppstår kan mängden Staldren ökas.

Får & Get:

– Rengör lammningsboxen och sprid 50-100g Staldren i botten, fyll på med nytt strö och sprid ytterligare 50-100g per kvadratmeter. Var speciellt noga i kanterna.

– I en djupströbädd så sprids 50-100g Staldren i botten sedan fylls nytt strö på. Fortsätt sprida 50-100 g Staldren för varje ny ströning.

Staldren får användas i ekologisk produktion.